BESCHERMT TEGEN STEKENDE, BIJTENDE EN BLOEDDRINKENDE INSECTEN
Winkelwagen

Wat is BugOff®?

BugOff® is kleding die is behandeld met Repeltec. De kleding en accessoires van Bugoff® bieden een effectieve, langdurige en ecologische extra bescherming tegen veel insecten en helpt daarom mee de verspreiding van ziekten te voorkomen.

Wat is Repeltec?

Repeltec is een behandeling met als actief ingrediënt "Ethyl Butylacetylaminopropionate", ontwikkeld door een groot Europees farmaceutisch bedrijf in de jaren 1970. 

Ethyl Butylacetylaminopropionate wordt al decennia lang veel gebruikt. In onder meer insectenwerende lotions en sprays.

Door een Repeltec behandeling wordt Ethyl Butylacetylaminopropionate door weefsels (bijvoorbeeld stoffen) opgenomen. Eenmaal toegepast kan met Repeltec behandelde kleding met gemak meer dan 80 keer gewassen worden zonder het de kleding de werking verliest.

Hoe werkt het?

Ethyl Butylacetylaminopropionate is een aminozuur wat het waarnemingsvermogen van de inseceten beinvloed. Het doet geen pijn aan insecten en is niet gevaarlijk voor mens, dier en milieu.

Hoeveel extra beveiliging biedt BugOff?

Het product weert meer dan 90% van de geteste insecten af. Het creëert als het ware een onzichtbaar schild van 20 cm om de behandelde stof heen.


Is Repeltec
 veilig?

Het gebruik van de werkzame stof van Repeltec Ethyl Butylacetylaminopropionate is goedgekeurd door de  EU (verordening nr. 528/2012), EPA (Amerikaanse Environmental Protection Agence), CDC (Centers for Disease Control and Prevention) en WHO (World Health Organization). 

Welke insecten worden door BugOff geweerd?

BugOff® kleding weert onder meer muggen, teken, mijten, vliegen, vlooien en luizen af.

Kan je het product ruiken of voelen in de stof?

De producten zijn geurloos en de extra bescherming die ze bieden is onzichtbaar, hypoallergeen en langdurig.

Getest en bewezen

De werkzame stof Ethyl Butylacetylaminopropionate wordt al meer dan 30 jaar op grote schaal gebruikt en is veilig voor mens, dier en milieu.

De technologie is goedgekeurd door de EU (verordening nr. 528/2012), EPA (Amerikaanse Environmental Protection Agence), CDC (Centers for Disease Control and Prevention) en WHO (World Health Organization). 

Hoe onderhoud ik BugOff-producten?

De producten kunnen normaal worden gewassen en vereisen geen speciaal onderhoud of herverwerking.

Hoe lang behoudt het de werking?

De behandeling met Repeltect blijft actief gedurende de normale levensduur van de kleding.

Wat zijn de voordelen van de BugOff-productlijn in vergelijking met andere insectenbeschermingsproducten?

Repeltec is een waterig, ecologische behandeling dat geen oplosmiddelen gebruikt. Het product wordt chemisch gebonden aan de vezels van een weefsel en lost niet op tijdens het wassen. Ethyl Butylacetylaminopropionate is een insectwerend middel en schaadt geen insecten (inclusief bijen). In tegenstelling tot andere producten, zoals permethrin, is Repeltec niet giftig.